Pup info

Beste DSK geïnteresseerden,


Bij kennel Van het Jonkerserf fokken we hobbymatig nestjes met de Duitse Staande Korthaar. Uiteraard doen wij dit volledig volgens de rasstandaard en het fokregelement van de Ned. Ver. Duitse Staande Korthaar. Uitgangspunt daarbij is dat de gekozen oudercombinatie zich uitstekend bewezen hebben, aan alle gezondheidseisen voldoen en vooral sociaal en betrouwbaar zijn.

Omdat bij het selecteren van het ouderpaar bewust gekeken wordt naar bewezen combinaties vanuit praktijkjacht en wedstrijdsport, vinden we het van groot belang dat de hond bij zijn/haar toekomstige eigenaar ingezet kan worden in een 'actieve' omgeving. Concreet houdt dit in dat (KNJV) wedstrijdsporters respectievelijk jagers voorrang krijgen bij het kiezen van een pup. Mochten hier vragen over zijn, dan lichten wij dit graag persoonlijk toe.


Hieronder volgt een korte uitleg over de procedure 

Een Duitse Staande Korthaar is een jachthond, die beschikt over veel energie en uiteraard ook over de nodige jachtpassie. Daarom niet voor iedereen geschikt. Hij heeft een goede consequente opvoeding nodig, maar wel met veel liefde, zoals iedere hond. Een DSK heeft een sterk karakter en is een intelligente hond. 

In principe koopt men een gezinslid, waarbij we ervan uitgaan dat hij/zij een heel mensenleven bij je blijft wonen. Uiteraard kan ik hierop, hoe graag ik zou willen, geen enkele invloed uit oefenen. Het enige wat wij kunnen is op verantwoorde basis fokken en de pup de beste start mee geven.

Mocht er interesse zijn in de DSK, dan willen wij altijd graag geheel vrijblijvend een afspraak maken om eens te komen kijken. Tijdens deze eerste kennismaking zullen wij dan gezamenlijk bepalen of een DSK in jullie situatie past. Verwacht geen examen of kruisverhoor, gewoon een gezellig gesprek over honden!

Na dit gesprek weten we dan of je op de lijst komt als toekomstige eigenaar. Wanneer de pups dan geboren zijn, zullen we je opnieuw uitnodigen om bij het nest te komen kijken. In latere fase bepalen we dan gezamenlijk welke pup voor u gereserveerd wordt.

Net zoals het voor ons belangrijk is om te weten waar, hoe en bij wie onze pups komen te wonen, lijkt het ons ook goed dat de toekomstige baasjes weten waar, hoe en bij wie de pups geboren worden.


Bezoekuren
Voor de toekomstige pup eigenaren is het mogelijk om regelmatig te komen kijken. De eerste 3 weken na de geboorte willen we echter rust in het nest. Dan dus nog geen bezoek. In de periode daarna is er een wekelijks vrije inloopochtend, iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00. Let op: ivm de huidige Corona maatregelen zullen wij met aangepaste tijden gaan komen!!


Aanschaf van een pup en koopcontract

Hoe gaat het bij aankoop: zodra er een overeenstemming is bereikt, dit zal altijd pas zijn na een persoonlijke ontmoeting, wordt er een datum afgesproken wanneer de pup wordt opgehaald. De pups mogen na 8 weken het nest verlaten. Het is wenselijk dat voor de 10e week alle pups naar de nieuwe baasjes toe zijn. Het ophalen zal vrijwel altijd in de ochtend gebeuren, dit omdat de pup zal moeten wennen aan de nieuwe omgeving en het niet handig is wanneer ze meteen de nacht ingaan in hun nieuwe huis. 

Bij ophalen krijgt men een puppypakket mee, hierin zit onder andere voer voor de eerste periode, een lapje uit het nest, speeltje en een informatiemap.

Tevens krijgt men het ent-boekje (dierenpaspoort) mee, de pup heeft de 6 weken enting dan gehad, de 9 weken enting en de 12 weken enting komen voor rekening van de nieuwe eigenaar, ook indien vanwege omstandigheden de pup wat langer bij mij zou blijven, ik zorg er dan uiteraard voor dat de pup de benodigde enting krijgt, deze kosten komen echter wel ten laste van de eigenaar.

Mocht er een afspraak gemaakt worden dat de pup langer dan de leeftijd van 9 weken blijft, dan dient uiterlijk op de leeftijd van 9 weken, de volledige aankoopsom te zijn voldaan.

Voor honden die naar het buitenland gaan gelden andere regels, indien van toepassing zal dit apart met de koper besproken worden.

Het aankoopbedrag kan per bank of contact worden voldaan. Indien per bank, dient het 1 dag voordat de pup opgehaald wordt, op de rekening te staan.

Er wordt bij het ophalen een contract ondertekend, waarin onder andere staat dat koper verplicht is binnen 7 dagen naar zijn eigen dierenarts te gaan om de pup te laten controleren.

Tevens wordt de eigendomsoverdracht ingevuld, hiervan krijgt men een kopie mee, het origineel wordt door mij naar de Raad van Beheer gestuurd. De Raad van Beheer stuurt dan naar het huisadres van de nieuwe eigenaar een eigendomsverklaring, deze hoort bij de stamboom en dient altijd bij de stamboom bewaard te worden.

De stamboom volgt altijd later en wordt niet naar de eigenaar, maar altijd naar de fokker toegestuurd. Dit kan een aantal weken duren. Zodra ik ze ontvangen heb maak ik een afspraak om de stambomen bij de eigenaren thuis langs te brengen, ik doe dit altijd persoonlijk.


Voorbereiding voordat de pup in huis komt

In veel gevallen moet er behoorlijk wat 'geregeld' worden voordat de pup in huis komt. Een goede opsomming met tips is terug te vinden op de website van Royal Canin, klik hier voor de link.

Tenslotte

Een hele opsomming en veel informatie. Vaak ook voor velen de eerste keer dat er een pup komt, voor anderen dan wel vaak lang geleden. Het gaat allemaal beginnen als de pup mee naar huis gaat. Je loopt altijd tegen dingen aan, aarzel niet maar neem gewoon even contact op. Wij hebben de wijsheid niet in pacht, maar 2 weten altijd meer dan 1. We staan altijd klaar voor vragen of advies!Via onderstaande button vind je nog een aantal handige PDF's die als naslag kunnen dienen.