Gitte von Neuenbunnen

Roepnaam: Nora

Geb. datum: 20-02-2015

NHSB Imp. DE 3011924

Kleur: Bruinschimmel met platen


Beschrijving

Nora is een fijne gezinshond, die goed met kinderen kan en sociaal is voor de omgeving. Op de KNJV training laat Nora goede resultaten zien. Hoewel de hond over veel eigen initiatief beschikt, staat Nora goed onder appel. Dit komt met name omdat Nora van pups af aan getraind is voor het KNJV werk. Dit heeft onder andere geresulteerd in een zelfstandige werkhond, die 100% hazenrein is. Samen met een enorme will to please maakt dit Nora tot een plezierige hond in zowel de trainingen als de praktijkjacht. Samenvattend is Nora een passievolle hond met sterke karaktereigenschappen en een goed ontwikkeld jachtverstand.


Exterieur verslag KCM 4 juni 2016 te Neerijnen:

Keurmeesters: mevr. H.J.M. Leenen (reuen) & mevr. G.I. Wulder-Koster (teven)

Geb. 20 februari 2015 NHSB 3.011.924 (Imp De)
V: Filou vom Thüringer Zipfel M: Nora von der Madlage
F: W. Bertke Eig. A.C. Jonker

Teef van 16 mnd; Bruinschimmel met platen; Met voldoende rastype. Totaal plaatje past goed bij elkaar. Voor deze leeftijd al zeer fors ontwikkelde teef die al aan de bovenkant van de maat is. Straalt kracht uit. Hoofd zou net iets vrouwelijker mogen. Heeft een diepe vang met een forse lippenpartij. Het goed aangezette oor is prachtig. Licht amberkleurig oog. Compleet scharend gebit. Bovenbelijning laat een abrupte hals/rug overgang zien. Onderbelijning is licht opgetrokken. Zag de voorhand liever iets verder naar achteren liggen, waardoor de ellebogen iets beter zouden aansluiten. Goede hoekingen achter. Iets minder gehoekt voor. Goede bone. Bespiering voor leeftijd al goed ontwikkeld. Laat in gangen nog onvoldoende stuwing zien. Zeer goede presentatie.
Zeer Goed


Behaalde resultaten KNJV

A diploma 22-9-2018 Zwiep
B diploma 1-9-2018 Lunteren
A diploma 28-7 Markelo
B diploma 23-9-2017 Zwiep
C diploma 2-9-2017 Lunteren
B diploma 12-8-2017 Biddinghuizen
disk 30-7-2016 Markelo


Voorjaarsaanlegproef

De voorjaarsaanlegproef heeft ten doel inzicht te krijgen in de natuurlijke aanleg van de jonge korthaar. Daaruit kan de waarde van de ouderdieren blijken uit een oogpunt van vererving. Opengesteld voor de korthaar in de leeftijd tussen 9-24 maanden. Een korthaar met de aantekening “behaald”, voldoet op het onderdeel voorstaan aan de minimum werkeis zoals gesteld in het fokreglement van de NVDSK.

VOORJAARSAANLEGPROEF 7 mei 2016 te Lochem

BEOORDELAARS:
Ton Slager, Frank v.d. Burg en Nicole Aarts

Resultaat: behaaldMedische gegevens

HD-A (Norbergwaarde 40)
EBJ Non Porteur
Von Willebrand type II vrij

DNA profiel aanwezig

Stamboom Gitte.pdf